Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Training & organisatieadvies > Organisatie & cultuur

Organisatie & cultuur

Klanten, technologie, automatisering, wet- en regelgeving, medewerkers, samenwerkingspartners; de wereld is complexer en sneller geworden. Er worden meer eisen gesteld aan kennis, productiviteit en wendbaarheid van organisaties. Wil je met je organisatie de volgende stap zetten en bijblijven? Lijken alle instrumenten in je organisatie te kloppen en loopt het toch onvoldoende soepel? Wij leggen de vinger op de zere plek en adviseren en begeleiden je bij de te nemen stappen.

Voorbeeld van ons aanbod voor Organisatie & Cultuur

Duurzame inzetbaarheid

Voor een organisatie is continuïteit van groot belang. Belangrijke thema's hierbij zijn kwaliteit, kennis, klanten en mensen. Mensen die nu, en in de toekomst, een belangrijke bijdrage leveren. Hoe zorg je ervoor dat je mensen behoudt, ontwikkelt, motiveert en meeneemt naar die toekomst? Hoe vergroot je hun agility, leer je hun om te gaan met veranderingen en draag je zorg voor hun duurzame inzetbaarheid?

Neem contact opBekijk al onze cases

Oorzakenanalyse

Wat maakt dat een organisatie de gewenst kwaliteit behaalt? Dat de medewerkers zich houden aan de wet- en regelgeving, en afspraken nakomen zoals ze bedoeld zijn? Met een oorzakenanalyse achterhalen we wat het effect is van jullie interne cultuur op de behaalde kwaliteit. Wat belemmert en wat bevordert jullie resultaten via de informele weg? En tijdens ons onderzoek brengen we ook gelijk beweging bij de betrokkenen.

Neem contact op

Generatieverschillen in de praktijk

"Ik begrijp gewoon niet waarom ze dit niet oppakken?!" Herken je het gevoel van onmacht dat de andere generatie zo anders denkt en handelt? Hoe draai je dit om naar kracht? Want uit deze verschillen is zoveel te halen. Als je maar een beetje leert begrijpen hoe de ander denkt, en in welke andere wereld hij is opgegroeid.

Neem contact opBekijk al onze cases

Veranderen als uitdaging

"Het moet anders." "We lopen uit de pas." Maar hoe activeer en stimuleer je mensen in de gewenste richting? We komen langs met een goed luisterend vermogen om direct scherp te zijn en samen te sparren rondom jullie vraag, de belangen en de gewenste situatie. En samen bepalen we wat voor jullie situatie een passend programma is.

Neem contact op

(Bestuurs-)vergadering observeren (soft controls)

Schakel ons in om aan te schuiven bij een (bestuurs-)overleg. Want wat is nu voorbeeldgedrag? Hoe transparant zijn we met elkaar? En is alles binnen onze club wel zo bespreekbaar? Na één vergadering al wordt direct een scherpe analyse teruggegeven. Daarna bespreken we gezamenlijk wat jullie van deze cultuur willen beetpakken en hóe dit te doen. Werken met soft controls (behavioral conduct) begint bij kennis van het eigen gedrag.

Wil je ook aan de slag?

Neem contact op