Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Inspiratie > Bergen vol trots

Bergen vol trots

Bergen vol trots

Vol vuur en leven. Verlegen. Stuit ik op mijzelf. Mijn benen kruipen naar boven, en denderen naar beneden. Het is 2017 en ik trotseer vele hoogtemeters in Slovenië.

Boven de wolken heerst chaos in totale rust. Stevig klimmen we over de rotsen, want wandelen is het al even niet meer. Als krabbetje ga ik over de steeds smaller wordende kammetjes. Steeds sneller, want ik wil weg van de angst. Controle en ongeloof wisselen elkaar af. Wat als je in vrije val naar beneden zeilt? Voor het eerst is dit gevoel van vallen zo dichtbij. En tegelijk het stevige gevoel niet dood te willen.

En weer door, totale concentratie.

Het is de aanraking van het harde steen wat mij bij de aarde houdt. Weer nuchter en sterk klauteren we verder met de groep. We dalen in de dichte mist van de wolken, dalen en skiën door het losse steengruis, te steil voor mijn kuiten. Ik raak moe, zwarte vlekken voor mijn ogen.

Het zijn de zwarte vlekken die mij opnieuw naar de aarde trekken. Want heb ik dat niet ook als ik te hard werk? Is dat een talent of een onvolkomenheid? Fijn is het niet. Denk ik. Mijn lijf roept dat het moet stoppen, maar wat ben ik goed in daar niet naar luisteren! Ik kan zo goed hard werken..

Na de wandeling bespreek ik dit met de haptonoom en trainer, dit helpt bij het verkrijgen van confronterende inzicht. Want welke patronen herken je bij jezelf, en lukt het je om regie te pakken op het doorbreken ervan? En tegelijk moet je soms uitzoomen, even boven op die berg gaan zitten, om opnieuw richting te bepalen. Een belangrijke voorwaarden daarbij is het oppikken van de signalen die je ontvangt, van je lichaam, van anderen, van je ratio. 

Managen van je eigen leerproces.

Als manager heb ik leren kijken naar signalen én leren luisteren waar ze voor staan. Het maakt dat ik veel beter kan aansluiten bij het team en zijn doelstellingen. Aan welke signalen loop ik nu te snel voorbij als het gaat om de ontwikkeling van mensen of het creëren van beweging binnen de organisatie?

Een week van rust en ruimte, van pijnlijke spieren en persoonlijke confrontatie en van ontspanning! Onder begeleiding van een trainer, een haptonoom, een manager en een outdoorspecialist. Een lijf met heerlijk pijnlijke spieren. De mooiste beloning. Bewijs van deze prachtig, ontroerende, echte dagen in de bergen.

Wil je ook deze beleving? Schrijf je in voor het programma: Puur en pragmatisch. Tijd voor het verzamelen van je persoonlijke kracht, het hervinden van je doelen en het luisteren naar je lijf!

Meer informatie over het programma

Leuk? Volg Spijkman op LinkedIn om op de hoogte te blijven. Leuk artikel? Volg Spijkman op LinkedIn om op de hoogte te blijven!