Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Coaching

Wat is coaching en wanneer ga je naar een coach?

Moet je dan flink in de problemen zitten? 
Nee, zeker niet!

Coaching is individuele ontwikkeling. Aandacht voor jouw vraagstuk of leerdoel. Geheel op maat dus. Soms heel praktisch. Soms verdiepend en zoekend. Afhankelijk van je vraag en wat jou past.

Om je een idee te geven, een greep uit voorbeelden van onze coachings van het afgelopen jaar.

  • Ik wil graag maandelijks sparren over mijn besluitvorming en aanpak
  • Ik wil mijn team in beweging brengen
  • Een project starten en Implementeren en tussentijds overzicht houden.
  • Mijn persoonlijke zichtbaarheid vergroten
  • Ik worstel met vermoeidheidsklachten
  • Ik wil ‘dit gedrag’ laten zien om de volgende stap te maken
  • Hoe ga ik mijn (nieuwe) rol invullen
  • Ik wil de samenwerking met mijn leidinggevende/ collega verbeteren

Je coach

Ik luister naar wat je zegt en niet zegt. Onderzoek samen met jou wat je nodigt hebt om verder te komen. Ik spiegel jou, en dat kan soms confronterend zijn. Jij bent het onderwerp en jij wilt beweging brengen. We praten dus ook niet over een kant en klare oplossing. Stap 1 is vaak de belangrijkste, beweging inzetten. Het analyseren van wensen, inzichten, doorvoelen van je ervaringen, en vervolgens weer ruimte voelen om te bewegen.

Gedurende het traject bespreek je jouw werkcontext, oefenen we soms gewoon praktisch een nog te voeren gesprek, en zoeken we passende praktijkopdrachten voor jou.

Starterspakket

Zelf vind ik het prettig te starten met 3 gesprekken. Het starterspakket!

In 3 gesprekken kan je namelijk goed onderzoeken wat de echte vraag is, ontdek je wat jouw manier van leren is, checken we of we prettig samenwerken, en maak je gelijk al de eerste praktische stappen die je nodig hebt.

Als het past bij de vraag, is het mogelijk dat we afspreken een PPA in te zetten (Persoonlijke Profiel Analyse).

Richting het einde van gesprek 3 evalueren we hoe je vindt dat het gaat, met welke vraag je door wil en hoe het proces voor jou het beste past. En ik als coach geef je uiteraard mijn visie op jouw ontwikkeling.

Een gesprek duurt 1,5 uur en vindt om de 3 weken plaats in Leusden (of in overleg op een andere locatie of middels videobellen). We kunnen je een starterspakket aanbieden voor een speciale prijs, bel of mail ons als je daar interesse in hebt.

Coaching op afstand

Is het niet mogelijk om elkaar te treffen? Dan is een coachingsgesprek via Teams/Zoom/Skype of telefoon een goede optie. Steeds vaker worden wij gebeld om even te sparren.

Past deze flexibele, digitale manier van werken bij jou? Meld je aan voor een kennismakingsgesprek, of plan je online coaching direct in. Waar en wanneer jij wilt!

Afspraak maken

Onze coaches:

Roelien Gerritsen

Ik ga en sta voor beweging en resultaat. Dat wat ik doe, gaat ergens naar toe, draagt bij aan de volgende stap. Dit kan gaan over organisatievraagstukken, leiderschapsuitdagingen, managementprogramma's en persoonlijke ontwikkeling creëren. Daar word ik echt blij van en daar ben ik goed in.

Mijn aanpak? Die is open, direct, confronterend, meedenkend en positief. En altijd gericht op beweging, persoonlijke kracht en resultaat. Samen redeneren vanuit het doel, kijken naar jezelf, de anderen, de organisatie en de dynamieken, geeft inzicht in mogelijkheden en alternatieven. En ik help je die te vertalen naar de eerste stap.

“Ik wist dat het niet goed ging maar kon niet meer bedenken waar ik moest beginnen. Nu ben ik er weer en kan ik weer keuzes maken”

Sip Koole

Graag luister ik naar wat ik je (niet) hoor zeggen of doen, en maak ik je bewust van je gevoelens en gedrag. Na jaren te hebben gewerkt met het denken en gedrag, betrek ik nu als haptotherapeut i.o. het lichaam erbij. Minder alleen denken en ratio, maar meer balans tussen voelen, denken en handelen. Ik ben daarin transparant, eerlijk en confronterend. Gericht op het (her-)vinden van jouw ruimte.

Ruimte vind je in je denken, maar veel vaker in hoe je je voelt. Samen gaan we op zoek naar jouw vermogen om regie te pakken op je eigen proces en keuzes te maken.

“Coaching op haptonomische basis… echt nooit geweten, maar wat effectief voor een denker als ik!”

Peter van Klingeren 

Vanuit mijn oprechte belangstelling in de ander help ik je graag met het maken van zichtbare ontwikkelingen. Dat geeft mij energie! Ik geloof dat veel mensen de behoefte hebben om zich te ontwikkelen en daar ook gelukkiger van worden. Verandering kan plaatsvinden door inzichten op te doen en daarna nieuw gedrag te oefenen.

Als coach werk ik op een rustige manier, ben ik empathisch en confronterend zonder oordeel. Als ik jou coach dan vind ik een vertrouwensbasis en een veilige omgeving belangrijk. Hierbinnen bied ik jou de mogelijkheid om zelf aan het stuur te zitten en te werken aan jouw doel.

Je kunt bij mij terecht op thema’s als coachend leidinggeven, effectief communiceren, verhogen van zelfvertrouwen en assertiviteit of loopbaanvraagstukken.

“Je legt op vriendelijke maar besliste manier de vinger op de zere plek. Het heeft mij geholpen mijn gedrag te veranderen”.