Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Cases

Cases

Wij vinden het leuk om iets van onze praktijkervaringen met je te delen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van programma's waar wij trots op zijn.

De veranderende rol van de teamleider
De veranderende rol van de teamleider
In de accountancy staan onze klanten voor grote uitdagingen. Om op koers te blijven moeten accountantskantoren transformeren tot wendbare, digitale organisaties. Deze ontwikkelingen hebben logischerwijs veel invloed op de cultuur en de mensen in de accountancy.
Talentontwikkeling voor de professional
Talentontwikkeling voor de professional
Het is prettig werken bij een echt familiebedrijf, vooral een bedrijf met een open en eerlijke bedrijfscultuur waar ook jij als medewerker de kans krijgt om te groeien. Maar neem je daar dan ook de tijd voor? Nee, de kans is groot dat je onbewust en energiek doorwerkt, zonder stil te staan bij jouw passie of talenten.
Toekomstbestendigheid in de accountancy
Toekomstbestendigheid in de accountancy
'Verandering is de enige constante', zo luidt het gezegde van de Griekse filosoof Heraclitus. Dit valt terug te lezen op de website van Baker Tilly Berk accountants. En dat is waar deze organisatie mee bezig is: als leider klaar zijn voor verandering, klaar zijn voor de toekomst.
Oordeelloos luisteren
Oordeelloos luisteren
Wat is goed luisteren naar de klant? Met deze vraag kwam Stichting Achmea Rechtsbijstand bij ons. De huidige markt vraagt steeds meer van de persoonlijke effectiviteit van de juristen. Dit persoonlijke adviseurschap vraagt heel goed (oordeelloos) te kunnen luisteren.
Partners, cultuur en veranderen
Partners, cultuur en veranderen
Een groot deel van onze klanten in de advocatuur en de accountancy werkt met een partnerstructuur. En deze partnerstructuren lijken soms net gezinnen. Met hun eigen dynamiek en hun bijzonderheden.
Teammanagers in ontwikkeling
Teammanagers in ontwikkeling
Een organisatie die sterk groeit, ambitieus is en een eigen identiteit heeft. Waar het leuk werken is en waar je kansen krijgt. Je bent lekker aan de slag, de resultaten zijn goed, je groeit, je ontwikkelt, en dan ......ben je teamleider.
Harvard onderhandelen in de praktijk
Harvard onderhandelen in de praktijk
"Ik vind onderhandelen met eigenwijze mensen zo lastig". Dat was de openingszin tijdens ons intakegesprek. Ze vervolgde: "Ik vind onderhandelen wel leuk en kan het ook goed, maar er zijn van die mensen die dominant en eigenwijs zijn en daar kan ik niets mee."
FLEX!
FLEX!
Het programma FLEX! is door Spijkman ontwikkeld. Het is gericht op het krijgen van grip op jouw werkorganisatie en daardoor op het nemen van de regie op tijd en resultaat.
Soft controls & behavioral compliance
Soft controls & behavioral compliance
Er was eens een tijd dat compliance officers vooral met wetten en regels werkten. Nu weten we dat sturen met regels en gedragscodes alleen niet de oplossing is. Het gedrag van mensen wordt niet zozeer door de regels en codes bepaald, maar veel meer door de cultuur van de organisatie.