Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Programma's

Een greep uit onze programma's

Wij vinden het leuk om iets van onze praktijkervaringen met je te delen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van programma's waar wij trots op zijn.

De alerte professional
De alerte professional
Wil je je klant écht goed kennen dan is een onderzoekende en nieuwsgierige houding voor jou als accountant belangrijk. Want door alert en positief-kritisch te zijn, vragen te stellen, initiatieven te nemen en door te vragen, ga je open en constructief het gesprek met elkaar aan. Je krijgt dieperliggende onderwerpen boven tafel en je kunt ze ook bespreekbaar maken. In de praktijk is dat echter soms een uitdaging. Vooral in hectische periodes of in lastige situaties bestaat het risico dat we oppervlakkiger met elkaar communiceren en minder de verbinding opzoeken.
Projectmatig samenwerken in de auditpraktijk
Projectmatig samenwerken in de auditpraktijk
Hoe zorg je er als projectverantwoordelijke in de auditpraktijk voor dat je samen met je projectteam plezierig, efficiënt én resultaatgericht samenwerkt? Hoe manage je dat je alle informatie die je nodig hebt op tijd van je klant ontvangt? En hoe houd je tijdens drukke perioden je team gemotiveerd en de voortgang van projecten inzichtelijk? Dat vraagt niet alleen om een efficiënte aanpak én duidelijk eigenaarschap, maar vooral óók om aandacht voor samenwerken, communicatie én werkplezier!
Leertraject oorzaakanalyse in de praktijk
Leertraject oorzaakanalyse in de praktijk
Om met jouw auditbevindingen en de bijbehorende aanbevelingen duurzaam en doeltreffend beweging te brengen in een organisatie, wil je de achterliggende oorzaak van een probleem boven water krijgen. Want pas als je precies weet waar de essentie ligt, kun je gericht advies geven én de juiste invloed uitoefenen.
Implementatiekunde
Implementatiekunde
Het klinkt zo makkelijk: je wilt een strategisch plan, een efficiënt proces, waardevolle oplossing of innovatief idee in jouw organisatie implementeren. Je zet het intern uit en in de aanname dat je iedereen overtuigd hebt, ga je ervan uit dat het is opgepikt en wordt uitgerold. Toch blijkt in de praktijk dat veel plannen uiteindelijk niet worden doorgevoerd en een stille dood sterven. Herkenbaar?
Teamleiders: sleutelfiguren in de samenstelpraktijk
Teamleiders: sleutelfiguren in de samenstelpraktijk
In de accountancy staan onze klanten voor grote uitdagingen. Om op koers te blijven moeten accountantskantoren transformeren naar wendbare, digitale organisaties. Deze ontwikkelingen hebben logischerwijs veel invloed op de cultuur en de mensen in de accountancy.
Talentontwikkeling voor de professional in de arbeidsbemiddeling
Talentontwikkeling voor de professional in de arbeidsbemiddeling
Het is prettig werken bij een echt familiebedrijf, vooral een bedrijf met een open en eerlijke bedrijfscultuur waar ook jij als medewerker de kans krijgt om te groeien. Maar neem je daar dan ook de tijd voor? Waarschijnlijk niet. De kans is groot dat je onbewust en energiek doorwerkt zonder er echt bij stil te staan wat jouw passies of talenten zijn.
Partners accountantskantoor in vernieuwing
Partners accountantskantoor in vernieuwing
'Verandering is de enige constante', zo luidt het gezegde van de Griekse filosoof Heraclitus. Dit valt terug te lezen op de website van Baker Tilly accountants. En dat is waar deze organisatie mee bezig is: als leider klaar zijn voor verandering, klaar zijn voor de toekomst.
Oordeelloos luisteren als juridisch adviseur?
Oordeelloos luisteren als juridisch adviseur?
Wat is goed luisteren naar de klant? Met deze vraag kwam Stichting Achmea Rechtsbijstand bij ons. De huidige markt vraagt steeds meer van de persoonlijke effectiviteit van de juristen. Dit persoonlijke adviseurschap vraagt heel goed (oordeelloos) te kunnen luisteren.
Spanning in de partnergroep advocatenkantoor!
Spanning in de partnergroep advocatenkantoor!
Een groot deel van onze klanten in de advocatuur en accountancy werkt met een partnerstructuur. En deze partnerstructuren lijken soms net gezinnen. Met hun eigen dynamiek en bijzonderheden.
Teamleiders arbeidsbemiddeling inspireren vanuit DNA
Teamleiders arbeidsbemiddeling inspireren vanuit DNA
Een organisatie die sterk groeit, ambitieus is en een eigen identiteit heeft. Waar het leuk werken is en je kansen krijgt. Je bent lekker aan de slag, de resultaten zijn goed, je groeit en ontwikkelt je, en dan... ben je teamleider.