Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Inspiratie > Een Lesje Projectmatig Samenwerken

Een Lesje Projectmatig Samenwerken

Een Lesje Projectmatig Samenwerken

Projectmatig samenwerken, veel van onze klanten doen er aan. En wij zelf ook. Zo werk ik gemiddeld aan ongeveer 8 projecten tegelijkertijd. En de projectcoördinatoren bij ons bestieren nog wel meer projecten.

Projectmatige kwaliteiten

Dat je hier bepaalde kwaliteiten voor nodig hebt, dat is wel duidelijk. En een bepaalde focus. Want je kunt het allemaal wel goed bedacht hebben, je bent ook afhankelijk van anderen. En dus moet je niet alleen de inhoud overzien, ook kunnen schakelen op andere aspecten zijn van belang, zoals onverwachte wijzigingen in de vraag van de klant, in planningen en deadlines, de samenwerking met anderen, de onderbezetting bij de klant en ga zo maar door.

Recentelijk hebben we samen een nieuwe teamoefening ontwikkeld en getest. Dat is een van de leuke dingen van het werken bij een trainingsbureau. Dat je mag meetesten.

Een oefening in samenwerken en projectmatig werken

Deze keer dus gericht op projectmatig samenwerken. Want een goede oefening help vaak om snel en op een leuke manier inzichtelijk te maken waar in de projectsamenwerking het goed verloopt en wat minder of te weinig aandacht krijgt.  En vandaar uit kun je aan de slag met ontwikkeling.

Wat er bij ons team gebeurde?

Ik heb een paar opmerkingen genoteerd uit de nabespreking:

  • We overzagen eigenlijk niet echt wat de opdracht was.
  • Een deel van de groep was al met de inhoud bezig voor we een plan hadden
  • En luisterden dus ook niet meer
  • Individueel werden er mooie producten opgeleverd
  • We waren echt wel creatief, dat met die boom was briljant!
  • We luisteren wel als iemand echt aan de bel trekt

En… Het eindresultaat mocht er zijn! Ons werd duidelijk dat projectmatig samenwerken vooral gaat over lef  en initiatief om de tijd te nemen met elkaar te communiceren. Samen na te denken over de wat, de hoe, de wie, wanneer en de wijze waarop! Want we verwachten van alles van elkaar op basis van onze eigen logica. Maar zolang dat geen gedeelde verwachting is, blijkt dat weinig kloppend!

Ook met je team aan de slag met Projectmatig Samenwerken? Wij hebben mooie programma ontwikkeld met onze klanten. En nu ook met nieuwe oefeningen, die uitvoerig getest zijn!