Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Inspiratie > Energiemanagement tijdens het thuiswerken

Energiemanagement tijdens het thuiswerken

Energiemanagement tijdens het thuiswerken

Vol goede moed begon ik twee weken geleden thuis te werken. Vol goede moed want thuiswerken deed ik al regelmatig en tijdens mijn thuiswerkmomenten was ik altijd erg productief en verzette ik veel werk. Ook het een dag niet onderweg zijn of in de file staan, beviel me altijd heel goed

De goede moed in m'n schoenen

Dus vol goede moed. Maar dat goede, dat was snel weg. Want het is totaal anders, alleen thuis werken of met een heel gezin thuis werken. Op dag twee ging het al mis. We zaten elkaar in de weg, de een vond dat de ander te hard telefoneerde, er was ruzie over de favoriete laptop, iedereen ging op een ander moment lunchen, en iedereen liet zijn papieren en boeken overal slingeren en ga zo maar door.

Weg moed, weg energie

Dus aan het einde van dag was het ‘goede’ wel weg. En ook de energie. Want ik krijg geen energie van de hele dag achter mijn laptop zitten.

Kortom, het moest anders. We wilden lekker werken, goed werken en energie over houden aan het eind van de dag. En zo hebben wij dat opgelost:

4 tips voor energiemanagement

1. Ieder een aparte ruimte

Waarin je écht even rustig kunt werken. Wij hebben nu in 4 kamers een tafel en een goede stoel. Het vroeg wat schuiven en schoonmaken van de tuintafel, maar het kon. En iedereen kan zijn spullen daar laten liggen. De keuken is nu weer voor het samenkomen, samen lunchen en ontspannen.

2. Contact met een ander

We zorgen dat we minimaal een paar keer per dag iemand spreekt en ‘ziet’ buiten je huisgenoten. Ook in het weekend is dat fijn. En door dat juist met beeld te doen, heb je het gevoel veel meer in contact te zijn. Dus niet alleen met collega’s en klanten, ook met je ouders, familie en vrienden

3. Varieer en wissel af

We wisselen werkzaamheden goed af. Na iedere taak die energie kost, kies je iets wat leuk is, energie geeft o.i.d. En als je geen leuke taak meer hebt, doe dan iets wat je wel energie geeft, zoals een wandeling, even de tuin in of een rondje hardlopen.

4. Schakel uit

En tot slot, leg je telefoon af en toe weg of sluit je laptop eens. Belangrijk is ook om af en toe af te schakelen. Ik had de neiging om ook als ik aan het wandelen was, steeds te reageren op mail. En door mijn telefoon gewoon thuis te laten, krijg ik pas echt weer energie.

Ik wens jullie veel goede thuiswerk weken!