Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Inspiratie > Hoeveel vertrouwen heb jij?

Hoeveel vertrouwen heb jij?

Hoeveel vertrouwen heb jij?

Grappig hoe je soms op een werkdag, aan het eind van de dag, heel mooi een rode draad in de dag ziet ontstaan. Soms ten aanzien van jezelf. Soms ten aanzien van een onderwerp. Soms van beide.

Mijn rode draad is vertrouwen

Vertrouwen hebben, vertrouwen krijgen, vertrouwen geven, vertrouwen uitstralen, vertrouwen verdienen. Dat was mijn rode draad van vandaag. Tijdens 2 online coachings, een discussie in mijn gezin en in de samenwerking met een klant en een collega.

En allemaal terug te brengen naar de kern:  dat we graag vertrouwen willen krijgen van de ander. En dat dat eigenlijk ook vertrouwen in onszelf vraagt.

Vertrouwen winnen en verliezen

Zo was er de situatie dat je wilt dat de ander je vertrouwt, maar dat je het gevoel hebt niet alles te kunnen vertellen omdat je de ander niet wilt kwetsen. Alleen, door zaken achter te houden die vroeg of laat toch duidelijk worden, lopen we juist het risico het vertrouwen van de ander te verliezen.

Zichtbaar maken

Een andere situatie was dat je vertrouwen kunt eisen, maar dat het niet werkt. Je eigen gedrag bepaalt uiteindelijk het vertrouwen dat anderen in je hebben. En dan blijkt vaak dat we eigenlijk vergeten zichtbaar te maken wat we aan het doen zijn. En we daarmee soms onbedoeld de ander op de stoel van de controleur plaatsen. Terwijl dat het laatste is wat we willen.

Juist nu, terwijl we thuiswerken, en dat in de toekomst misschien wel meer blijven doen, is het een belangrijk kernonderwerp om naar te handelen.

Zelfreflectie

Dus ik ben bij mezelf te rade gegaan, hoe dat bij mij zit, dat vertrouwen. In mezelf, in een ander en in de verwachting. En grappig ook daar komt als belangrijkste conclusie uit: het zichtbaar maken wat ik doe, en zichtbaar krijgen waar de ander mee bezig is. En waar bij mij de rem op beiden zit.

Dus, misschien ook voor jou een goede bewustmaker! Hoeveel vertrouwen heb jij?