Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Inspiratie > Wat is een incompany training?

Wat is een incompany training?

Wat is een incompany training?

Beetje rare vraag om te stellen aan een trainingsbureau dat al 25 jaar incompany trainingen geeft aan bedrijven, maar toch gaan we vandaag dieper op deze vraag in. We leggen uit wat een incompany training is en wanneer het perfecte moment is om zo’n training in te kopen.

Wat is een incompany training?

Een training die intern wordt gegeven aan het bedrijf dat de training inkoopt. Soms is dit een standaard training, bij Spijkman training en organisatieadvies echter, is dit altijd een op maat gemaakte training die speciaal voor de behoefte van het bedrijf is ontwikkeld.

Voor wie zijn incompany trainingen geschikt? 

Zodra er een ontwikkelingsbehoefte is binnen een team, afdeling of een andere groep werknemers, kan gedacht worden aan een incompany training. Het voordeel hiervan is dat deze toegespitst wordt op de ontwikkelingsvraag, waardoor het probleem altijd op een directe manier wordt aangepakt. Een standaard training, bijvoorbeeld op open inschrijving, pakt meestal algemene problematiek aan en is toepasbaar op elke bedrijfstak en branche.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

Een standaard training weegt nooit op tegen de voordelen van incompany training. Maatwerk trainingen worden speciaal ontwikkeld voor het specifieke vraagstuk waar de trainingsgroep mee komt. Hierbij wordt rekening gehouden met de groepsdynamiek, belangen die meespelen en individuele leerdoelen. Ook de branche speelt hier een grote rol in. Wij werken veel met de accountancy, advocatuur, arbeidsbemiddeling en letselschade. Hierdoor weten we wat er speelt en wat belangrijk is in deze bedrijfstakken. Door dit mee te nemen in de incompany training, zorgen we voor extra diepgang in elke training.

Hoe kies je de juiste incompany training?

Zorg er bij het maken van de keuze voor dat je iemand hebt gevonden die de problematiek van jouw organisatie en branche begrijpt. Vraag een uitgebreide offerte op waarin direct een opdrachtbeschrijving staat en let erop dat deze aansluit bij jullie ontwikkelingsvraag. Het lijkt een open deur, maar begrepen worden in wat jullie willen leren is de eerste stap naar het vinden van de perfecte incompany training!

Wil je bij ons zo’n uitgebreide opdrachtomschrijving opvragen? Neem contact op en we vertellen je graag wat wij voor je kunnen doen!