Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Programma's > Projectmatig samenwerken in de auditpraktijk

Projectmatig samenwerken in de auditpraktijk

Projectmatig samenwerken in de auditpraktijk

Als projectverantwoordelijke in de audit is het natuurlijk je doel om opdrachtgevers de allerbeste kwaliteit te bieden. Je wilt samen met je team niet alleen inhoudelijk een optimaal resultaat opleveren, maar óók de opdracht tijdig en binnen budget afronden. In de hoeveelheid projecten, taken en werkzaamheden die er liggen is het soms een uitdaging om dat doel te bereiken. Vooral tijdens piekperioden en bij onderbezetting is de werkdruk fors en zijn de agenda’s overvol. De klantinformatie om efficiënt met opdrachten aan de slag te gaan is vaak niet tijdig in huis of incompleet, waardoor planningen steeds moeten worden bijgesteld. En dat heeft vaak flinke consequenties. Hoewel iedereen met de beste intenties aan opdrachten werkt, is het lastig om de energie in je team te behouden, iedereen betrokken te houden én in control te blijven.

Projectmatig samenwerken is niet alleen essentieel om de kwaliteit te bieden die je voor ogen hebt en je doelstellingen te behalen, maar versterkt óók de samenwerking. In dit programma leer je om verantwoordelijkheden te onderscheiden, constructief samen te werken, verwachtingen helder te maken, normen te stellen en risico’s te benoemen. Zo maak jij samen met je projectteam hét verschil!

Voor wie?

Dit programma is geschikt voor iedereen die verantwoordelijk is voor klantprojecten binnen de auditpraktijk.

Na deze training weet je:

 • Hoe je een project bij de start stevig neerzet, de verschillende rollen vormgeeft én het allerbeste uit de samenwerking haalt;
 • Hoe je je team energiek, betrokken en gemotiveerd houdt én je klant betrokken en goed geïnformeerd;
 • Hoe je regie en zicht houdt op lopende projecten vanuit een coachende én eindverantwoordelijke positie;
 • Hoe je omgaat met dilemma’s en risico’s in projecten;
 • Hoe je voorbeeldgedrag laat zien dat de cultuur verstevigt én past bij de kernwaarden.

Resultaat

In dit maatwerkprogramma gaan we concreet aan de slag met actuele projecten in jouw eigen praktijk. We sluiten aan op jullie werkwijze en bestaande overleggen. Je leert dynamieken te analyseren en jouw rol inhoudelijk, concreet en procesmatig vorm te geven. Na het volgen van dit programma kun je bewuste keuzes maken en sturing geven aan projecten op de manier die bij jouw rol én bij jullie werkzaamheden past. Dat levert vruchtbare samenwerkingen, meer rust, meer overzicht, meer vertrouwen in anderen, sterke klantrelaties én merkbaar meer tijd en energie op. Voor de mensen om je heen creëer je minder werkdruk, meer werkplezier en meer ruimte voor groei.

Opzet van het programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Plenaire bijeenkomst– Beeldvorming van het project
 • Plenaire bijeenkomst – Pre-audit: goed van start
 • Vragenuurtje
 • Plenaire bijeenkomst- Monitoring
 • Vragenuurtje
 • Plenaire bijeenkomst – Bijsturen in projecten
 • Intervisie
 • Plenaire bijeenkomst – Projectevaluatie
 • Intervisie

Je kunt hetgeen je tijdens de sessies leert actief en heel concreet toepassen door middel van praktijkopdrachten in je lopende projecten. De focus ligt op oefenen, bespreken van dilemma’s, complexe situaties en het leren van elkaar. Tussentijds zijn er twee vragenuurtjes en korte intervisiemomenten in subgroepjes. Er is daarnaast volop ruimte voor jouw persoonlijke vragen en behoeften, zodat jij jouw ontwikkeling direct in beweging kunt zetten.

Praktische informatie

Een groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

 • De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 25 uur en de looptijd van het programma is ongeveer 4 maanden.
 • Alle bijeenkomsten vinden fysiek plaats, maar de intervisie kan ook online.
 • De bijeenkomsten worden in overleg gepland.

Investering

Het programma ‘projectmatig werken’ is een incompany-traject. Wil je graag samen met je collega’s aan de slag? Dan maken we graag een passend voorstel voor je. We stellen een programma samen dat optimaal aansluit bij de leerdoelen van je organisatie én direct toepasbaar is in jullie dagelijkse praktijk.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over dit programma? Neem dan contact op met Roelien Gerritsen: rgerritsen@spijkman.nl of bel 085-273 31 71