Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Programma's > Spanning in de partnergroep advocatenkantoor!

Spanning in de partnergroep advocatenkantoor!

Spanning in de partnergroep advocatenkantoor!

Een groot deel van onze klanten in de advocatuur en accountancy werkt met een partnerstructuur. En deze partnerstructuren lijken soms net gezinnen. Met hun eigen dynamiek en bijzonderheden.

Laatst had een klant advies nodig rondom het volgende: 'De partnergroep is de laatste jaren flink gegroeid en daar zijn nieuwe partners, met beloftes voor de toekomst, bijgekomen. De partners waren zorgvuldig geselecteerd, maar met de komst van deze nieuwe partners ontstonden er steeds meer discussies die niet altijd op een goede en prettige manier gevoerd werden. En die vaak niet leidden tot actie, resultaat en eensgezindheid. En dit werd na verloop van tijd niet beter...'

'Onze cultuur'

Wat we vaak zien bij partnergroepen die al een tijdje bij elkaar zijn, is dat zij een eigen cultuur ontwikkeld hebben. En die cultuur komt direct onder druk te staan als er nieuwe partners toetreden. Die hebben hun eigen aanpak, werkwijze, kwaliteiten en visie. Vaak is de latente wens van de bestaande partnergroep dat de nieuwe partners zich aanpassen aan de bestaande cultuur.

En dat is de eerste hobbel die vaak genomen moet worden: accepteren dat de cultuur in de groep gaat veranderen en daar ruimte voor creëren.

De tweede hobbel is dat alle partners zich realiseren dat dat van iédereen vraagt veranderingen door te voeren. Veranderingen in de communicatie, in de samenwerking en in de eigen toegevoegde waarde.

Vervolgens is het zaak samen aan de slag te gaan om die nieuwe cultuur daadwerkelijk vorm te geven. En dit is vaak het leukste deel: samen kijken naar drijfveren, verwachtingen, mogelijkheden en wensen.

Vertrouwen op eigen beoordeling

Dit is niet altijd een makkelijk proces. Loslaten en veranderen is voor veel mensen moeilijk. Ook voor partners, en zeker als het gaat over jezelf. In de situaties die we begeleid hebben, ontstond na verloop van tijd een effectievere en doelgerichtere cultuur. Waar ieder (gezins)lid een eigen positieve bijdrage levert.

Direct contact  Meer over Advocatuur