Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Programma's > Talentontwikkeling voor de professional in de a...

Talentontwikkeling voor de professional in de arbeidsbemiddeling

Talentontwikkeling voor de professional in de arbeidsbemiddeling

Bewust kiezen voor je talent

Het is prettig werken bij een echt familiebedrijf, vooral een bedrijf met een open en eerlijke bedrijfscultuur, veel persoonlijke aandacht voor de medewerkers en een inspirerende werkomgeving. Hier werken betekent werken voor een succesvol bedrijf dat continu in beweging is en waar medewerkers zelf ook de kans krijgen om te groeien. Maar neem je daar dan ook de tijd voor? Waarschijnlijk niet. De kans is groot dat je onbewust en energiek doorwerkt zonder er echt bij stil te staan wat jouw passies of talenten zijn.

En dat was precies de vraag die we kregen: een leergang voor alle soorten talenten binnen de organisatie waar de medewerker tijd en ruimte krijgt om zelf stil te staan bij wat hij/zij wil. Welke afslag komt er langs in mijn loopbaan en neem ik deze afslag bewust en op basis van de juiste gegevens en talenten? Daarmee krijgt de medewerker ruimte om gemotiveerd eigen keuzes te maken. En levert het de organisatie nog meer bevlogenheid op, intern én richting klanten.

Ergens 'goed in zijn' is niet voldoende 

Ergens ‘goed in zijn’ is helaas vaak niet voldoende. De grote beloning van een ‘talent’ komt pas wanneer:

  • je er bewust van bent en het verder ontwikkelt,
  • je in processtappen kunt denken en zo richting resultaat werkt,
  • het je helpt (het iets oplevert),
  • je het afmaakt,
  • je erover kunt communiceren of het zichtbaar kunt maken.

Zo ook je eigen ontwikkeling. Die start met weten wáár je voor staat en wát je wilt bereiken. De volgende stap is het in beweging zetten van die wensen. Hoe stap je van een visie naar de eerste concrete stappen en acties? Hoe ga je om met de hobbels onderweg? En op welke wijze houd je de regie en zorg je dat je jouw doel bereikt?

Dat zijn de onderwerpen in de leergang 'talentontwikkeling'. Met daarin een mix van groepsbijeenkomsten, een duik in ‘wie ben ik’, praktijkopdrachten, intervisie en individuele (interne) coaching.

Wereldreis

Een hechte groep mensen die weet waar ze voor staan. Sterk en zelfverzekerd kiezen voor een richting. En ja, soms is dat een baan buiten de organisatie of een wereldreis, maar vooral wordt er vol energie gekozen voor een nieuwe functie als leidinggevende of projectleider. Én wordt er gehandeld, zodat deze wens ook werkelijkheid wordt. Bijzonder om te zien.

“Gedurende het traject heb ik veel over mezelf geleerd en heb ik gemerkt dat ik persoonlijk ben gegroeid. De praktische benadering en de openheid binnen de groep hebben hier enorm aan bijgedragen. Verwacht geen concreet resultaat na 1 maand. Het is echt een proces waar je doorheen gaat en pas tegen het einde merk je hoe ontzettend veel het je heeft gebracht." 

Direct contact  Meer over talentontwikkeling