Direct contact? Bel: +31 33 4950004

Home > Inspiratie > 5 mogelijkheden om de TEIQue in te zetten bij o...

5 mogelijkheden om de TEIQue in te zetten bij ontwikkelingsvraagstukken

5 mogelijkheden om de TEIQue in te zetten bij ontwikkelingsvraagstukken

Wij zijn enorm enthousiast over de TEIQue. Een nieuwe persoonlijkheidsanalyse die gericht is op het ontwikkelen van emotionele intelligentie.

Emotionele Intelligentie heeft niets te maken met al dan niet zachtaardig of vriendelijk zijn. Het gaat erom effectief met anderen omgaan, om met succes het doel te bereiken of het leven te kunnen leiden dat nagestreefd wordt. De TEIQue biedt tools om sterke en minder sterke punten van mensen te begrijpen. 

Het raakt de diepere laag die wij in ontwikkelingsvraagstukken veel tegenkomen. Deze diepe laag is vaak een combinatie van persoonlijke weerstand, impulsen, emotieregulatie, zelfmotivatie en weerbaarheid. De TEIQue kan tonen wat de reactie op spanningen is, hoe groot het aanpassingsvermogen is en hoe makkelijk iemand nieuwe relaties ontwikkelt.

Deze kennis is bijvoorbeeld in te zetten bij een cultuurontwikkeling. Of het kan dienen als leidraad bij leiderschapsontwikkeling en persoonlijke effectiviteit.

Onze ervaring is dat inzicht in de emotionele intelligentie ruimte geeft voor verandering.

Aan welke concrete inzichten kun je dan denken?

  1. Het versterken van de relatie met jezelf en anderen. Denk hierbij aan vraagstukken rondom assertiviteit, stress en werkdruk, klantcontacten en onderhandelen.
  2. Effectiever communiceren met je omgeving. In persoonlijk contact maar ook tijdens vergaderingen, tijdens presentaties en tijdens klant- en adviesgesprekken.
  3. Managementskills optimaliseren. Het is niet alleen van belang jezelf te kennen en te weten hoe je overkomt op anderen, maar ook te doorzien wat een ander beweegt.
  4. Kandidaten werven die niet alleen de kennis hebben om de functie in te vullen maar ook de emotionele capaciteiten. Denk aan wendbaarheid, positivisme en oog hebben voor de belangen voor de ander.
  5. Veranderprocessen soepeler laten verlopen. Met de TEIQue kun je vooraf inschatten welke types mensen er in je team zitten en wat ze nodig hebben om de verandering goed op te pakken.

De TEIQue kan worden gebruikt bij vraagstukken omtrent persoonlijk functioneren, leiderschap, communicatie en leren reflecteren.

Ben je benieuwd geworden naar de vele mogelijkheden van de TEIQue? Of heb je vragen en wil je met ons sparren of de inzetbaarheid van de TEIQue voor jou of je organisatie? Neem contact met ons op en we denken graag met je mee!

Meer lezen over de TEIQue? Lees hier het artikel: Uit de praktijk; de TEIQue inzetten.

Leuk? Volg Spijkman op LinkedIn om op de hoogte te blijven. Leuk artikel? Volg Spijkman op LinkedIn om op de hoogte te blijven!